Læs om alle Jungshoved- Allerslevs sogns arrangementer i folder forår-sommer 2019 her. 2019 Jungshoved kirke arrangementsfolder

Sang aften i kirken

Søndag d. 14.april kl.19.00:

Syng: “Påskeblomst, hvad vil du her” og mange andre .

Jungshoved menighedsråd inviterer igen i år til ønske-sangaften , hvor man har mulighed for at komme i påske- og forårsstemning ved at synge et udvalg af påskesalmer og forårssange i et blandet mix.

Aftenen ledes af kirkesanger Bodil Agerbo, som vil ledsage os musikalsk på klaver og af Bent Pedersen, som vil kæde det hele sammen. Undervejs vil der blive serveret et lettere traktement.

Alle er velkomne!

Påskesjov i Rejsestalden for børn og voksne

Skærtorsdag d. 18.april kl.10-13.

Kom og vær med til at klippe gækkebreve, male påskeæg, så karse og meget mere.

Menighedsrådet sørger for kaffe/te, saft og sandwich

Tilmelding senest d.12.april til Tina Åsberg, 25 38 81 28

Arrangør Jungshoved Menighedsråd  i samarbejde med gruppen “Jungshoveds Børn”

Alle er velkomne.

Foredrag:

“Når sygdom bliver ulidelig- om aktiv dødshjælp og det etiske”

Onsdag d. 24.april kl.19.00 i Præstegården i Allerslev:

Ole Hartling, tidl. overlæge ved Vejle Sygehus og tidl. formand for Etisk Råd har ofte deltaget i debatten om etik og moderne lægevidenskab. Om aftenens foredrag skriver han: “Med aktiv dødshjælp, vil man noget godt: Unødvendig lidelse skal undgås, og døden skal være værdig. Bør det ikke være lægens opgave at sikre den gode død eventuelt ved hjælp af aktiv dødshjælp? Er det ikke også udtryk for næstekærlighed? Meningsmålinger og spørgeundersøgelser i Danmark tyder på, at der er flertal for lovliggørelse af aktiv dødshjælp. Men spørger man på en anden måde, for eksempel om læger skal slå deres patienter ihjel, hvis de lider, bliver det tydeligere, hvad det er, man vil pålægge lægen.

Der henvises ofte til, at lovliggørelse af aktiv dødshjælp er respekt for patientens selvbestemmelsesret. Men i dette spørgsmål kan der være tale om en tilsyneladende selvbestemmelse. At gøre en undtagelse fra drabsforbuddet med aktiv dødshjælp er måske at tage magt over mere, end vi kan magte.

Menighedsrådet er vært ved kaffe og kagebord. Alle er velkomne

“Livsmod i sorgen- at være forladt og leve videre”

Torsdag d. 2.maj kl.19.00 i Rejsestalden ved Jungshoved kirke:

Hvad er sorg?

Hvordan kan man leve med sorgen?

Hvordan får man modet og livsglæden igen?

Hvad kan jeg selv gøre, når jeg er i sorg?

Hvad kan jeg gøre, når andre er i sorg?

Må godt handle om både død og sorg!!

Forfatter og sygeplejerske Rita Nielsen vil ud fra ovenstående spørgsmål holde et oplæg om sorg.

I 1996 blev hun ansat ved Sankt Lukas Stiftelsens Hospice som sygeplejerske / udviklingssygeplejerske.

Fra 2007 til 2014 var hun ansat ved Diakonissestiftelsens Hospice som klinisk sygeplejespecialist.

Sideløbende har hun videreudannet sig med forskellige studier indenfor psykologi og teologi. I 2007 tog hun en Master fra Teologisk Fakultet ved Københavns Universitet i etik og religionsfilosofi med speciale i åndelig omsorg

Hun har igennem en årrække undervist sygeplejersker og sundhedspersonale på sygehusafdelinger, i hjemmeplejen og på plejehjem. Igennem sin karriere har hun skrevet flere bøger om den åndelige dimension hos døende mennesker og deres pårørende.

Alle er velkomne                                           Jungshoved Menighedsråd

Forårskoncert med New Organ Trio i Allerslev kirke :

Onsdag d.8.maj kl.19.30

Salmer i jazzarrangementer nyfortolket af tre jazzmusikere med det klassiske Hammondorgel som centrum. Det er både ældre salmer samt nye salmer som “Uberørt af byens travlhed” og “Gud vi er i dine hænder” der fortolkes. Derudover vil trioen også spille jazzkompositioner der egner sig som kirkemusik af bl.a. Duke Ellington og Billie Holiday.

NEW Organ TRIO består af Henrik Sørensen. Han uddannet i Kbh. som pianist og organist, har spillet i 20 år i Tivolis Bigband og i flere andre ensembler. Han blev sidste år kåret som “Årets fynske jazzmusiker 2018”. Casper Tovgaard Christensen på guitar fik i  2018 “Årets fynske talentpris”. Anders Senderovitz på trommer har gennem de sidste 20 år været meget aktiv i det fynske musikliv. Han blev i 2014 “Årets fynske jazzmusiker” .

Efter koncerten er  menighedsrådet vært ved en forfriskning i kirkens tårncafé. Alle er velkomne, og koncerten er gratis.

Koncert  med Kaya Brüel og Ole Kibsgård i Jungshoved kirke:

Tirsdag d. 28.maj kl.19.00

Oplev en stemningsfuld koncert med en af landets dejligste stemmer Kaya Brüel, smukt bakket op af Ole Kibsgaard på guitar og sang. Det musikalske makkerpar spiller et udpluk af sange, som har krydset deres veje eller inspireret dem.

Ud over sange fra deres bagkatalog, som f.eks. James Taylors smukke ballade “Shower The People”, spiller de også egne kompositioner fra nogle af de mange solo-cd’er, som både Kaya og Ole har udgivet, samt et lille udpluk af Burt Bacharachs hits.
Der vil være sange fra nogle af de forestillnger, Kaya har medvirket i. Bl.a.Woyzeck, med musik af Tom Waits, og sange, der i det hele taget har givet inspiration og glæde til Kaya og Oles musikalske liv.

Koncerten er gratis – men da der er begrænset plads i Jungshoved Kirke er der pladsreservering i kirken efter først til mølleprincippet. Seneste reservering til koncerten er den den 21. maj kl. 12.00

Pladsreservering kan ske på mail til  bent10101950@gmail.com eller SMS 24 80 08 32. Der udsendes bekræftelse på pladsreserveringen efter sidste tilmeldingsfrist

Menighedsrådene i Udby – Ørslev – Allerslev – Jungshoved

Jungshoved rundt på cykel

Søndag d. 2.juni kl.9.00

Find jernhesten frem og mød op ved den cykelvenlige vejkirke, Jungshoved kirke, og kom med på en tur ad den skiltede ”Panoramaruten Eventyrlig Idyl”.

Du kan tage hele turen på 25 km, eller vælge at korte den af, som du har lyst til.

Programmet ser sådan ud – alle aldre kan deltage og det er gratis:

Kl.9.00-9.30: Morgenkaffe/te i Rejsestalden ved Jungshoved kirke

Kl.9.30-10.00: Kort morgenandagt og morgensang i kirken.

Kl.10.00: Turen starter. Se kort.

Ved Batteriet ved Roneklint er der fælles frokostpause med mulighed for at købe drikkevarer.

Tilbage ved kirken er der kaffe/te/saft og kage i Rejsestalden.

På gensyn og mange venlige hilsner Jungshoved Menighedsråd, Jungshoveds Børn, Jungshoved Pensionistforening, Jungshoved Lokalråds tur- og naturudvalg.

Rød streg viser hele turen, de prikkede smutveje og det røde X angiver frokoststedet.

Kirkevandring:

Søndag, d. 16. juni 2019

– en dag ud i naturen fra Allerslev Kirke til Jungshoved kirke

Som noget nyt vil vi her til sommer foråret invitere alle interesserede til at deltage i en mellemting mellem kirkebesøg og en gåtur ud i naturen.

Vi begynder med morgensang i Allerslev Kirke kl. 9.00, hvorefter vi går over i præstegården til en kop morgenkaffe/the. Herefter går vi ud mod Rekkendeskoven og holder en kort andagt midt i skoven og ender til sidst i Jungshoved Kirke. Dagen slutter med frokost i Rejsestalden.

Deltagelse er gratis, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig, og har man brug for det, så vil ’Frøen’ i dagens anledning være en slags ledsagevogn for dem, for hvem turen måtte forekomme lidt lang. Vi håber, at både vejret og Vorherre er med os.

Allerslev og Jungshoved menighedsråd

Sankt Hans Aften

Søndag d.23.juni kl.20.00

Gudstjeneste kl. 20.00.  Båltænding ca. kl. 21.30.

Alle er velkomne

Læs om alle Jungshoved-Allerslev sogns arrangementer i folder for forår-sommer 2019 her:

2019 Jungshoved kirke arrangementsfolder