Global opvarmning: klimarapporter, klimakonventioner & realia:

Hvad skal der ske lige nu?

 Tirsdag den 3.oktober kl. 19:00 på Egnshuset Jungshoved skole

Jens Hesselbjerg Christensen, Professor Climate Physics NBI, kommer og fortæller om de nyeste fakta og forskning om klimaet.

Jens Hesselbjerg Fhv. leder af Centre for Regional Change in the Earth System DMI og en af de kun omkring 10 danske deltagere i FNs Klimapanel

Pris for foredrag, kaffe/te, kage/frugt: NORDEN medlemmer: 40 kr. Andre: 50 kr. ALLE er velkomne.

 

NORDISK pionerarbejde i forbedring af den medicinske behandling af stofmisbrug

Mandag den 23. oktober kl. 19:00 på Egnshuset Jungshoved skole

Simon Rye Clausen, md hd, Sundhedspolitisk leder, Norden og Baltikum, Invidor Nordic, fortæller om sit arbejde. Simon Rye Clausen er læge og har arbejdet mange år i medicinalbranchen i Danmark.                                                               

Pris for foredrag, kaffe/te, kage/frugt: NORDEN medlemmer: 40 kr. Andre: 50 kr. ALLE er velkomne.

 

SKUMRINGSTIME

Mandag den 13. november kl.18:45 på Egnshuset Jungshoved Skole

Foreningen Norden Præstø glæder sig til, sammen med alle de NORDISKE og BALTISKE LANDE, at holde skumringstime  med årets tema: ØER I NORDEN hvor vi fra præcist kl. 19:00, i levende lys, hører 4 højtlæsningsafsnit fra bogen IS af Ulla-Lena Lundberg

Ulla-Lena Lundberg, f. 1947, har været nomineret til Nordisk råds litteraturpris hele fem gange i løbet af sin karriere. I 2012 modtog hun Finlandia-prisen for bogen IS. Lundberg har et nært kendskab til skærgårdsmiljøet mellem Åland og Finland, da hun selv voksede op på øen Kökar. I bogen  IS giver hun en skildring af et lille samfund, som er ved at forsvinde.

Kom og være med i verdenens største fortælleraften. Der serveres Ålands pandekage med syltetøj og flødeskum til kaffen/teen samt danske æbler.                                                        

Pris for en hyggelig aften i stearinlysets: NORDEN medlemmer: 40 kr. Andre: 50 kr. ALLE er velkomne.

 

NB For NORDEN medlemmer kommer en filmeftermiddag i efteråret om en tur til Ålandsøerne med den  festlige Ålandske midsommerstang i al sin pragt.  Dertil kan vises en film om sejlskibet POMMERN mm.                       

Se invitationen her  FN efterår 2017 version til blad og opslag