Søndag 15/4 var der frøbyttedag og foredrag om bier på Jungshoved skole fra kl. 10.00 og der var gæster fra morgenstunden.

Det var den første temadag “NATURENS DAGE PÅ JUNGSHOVED”, med foredrag om de vilde bier og et mangfoldigt frøbyttemarked.

Temadagene er arrangeret af Miljøudvalget under Jungshoved Lokalråd, som gerne vil inspirere borgere, haveejere, grundejere og landmænd til at gøre deres bedste for at passe på naturen og de arter der lever side om side med os.

Den første temadag har focus på De vilde bier, og på frø. Det handler om bestøvning, om forening, befrugtning, og mangfoldighed.

Rapporter fra hele verden viser, at de vilde bier er i kraftig tilbagegang. Også i Danmark er humlebier og andre vilde bier under stærkt pres. Der er mangel på sprøjtefrie miljøer, mangel på føde samt mangel på redepladser og overvintrings­­steder.

Willy Retvig fra foreningen Vilde Bier i Danmark til at komme og holde et foredrag, så vi kan blive klogere på hvad vi kan gøre sammen, og hver for sig.

Med denne Temadag vil vi gerne hjælpe de vilde bier på Jungshoved, og fremme vores fællesskab som haveejere og naturvenner.

 

24 deltagere var der i skolestuen for at høre om beskyttelse af bierne. Også mange var mødt op for bytte frø og få et par poser med hjem, med nye arter og farver til jungshoveds haver.

En FRØ POP-UP er et midlertidligt frøbyttemarked, hvor alle kan komme og bytte eller få frø med hjem til egen dyrkning. Frø er det første led i fødekæden. sunde frø er forudsætningen for sunde planter og dermed god mad. Og for de vilde bier er mangfoldighed en livsnødvendighed.

 

 

 

 

Og efter aktiviteterne eller på vej fra det ene arrangement til det næste – var der kaffe/te og hjemmelavet kage.

Endnu en fantastisk aktivitetsdag på Jungshoved.

Share →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *