Jungshoved, et sving ud i naturen

Sommer på blomsternes halvø

 foto Lise Jacobsen

Der sker altid noget på Jungshoved – selvom vi ikke kan mødes, som vi plejer, har halvøens fantastiske natur meget at byde på. Få inspiration til en travetur eller cykeltur her: 

Vandreture på Jungshoved

eventyrlig-idyl-panoramarute-jungshoved-praestoe folder 2016

OBS. På grund af Coronavirus-situationen er en lang række  arrangementer og møder aflyst. Hold dig orienteret her  Kalender

Traveture, sangaftener, spiseklub, foredrag, borgermøder og meget mere starter igen til oktober.

I bladet Jungshoveds septembernummer kan man læse om alle tilbud i kommende sæson.På gensyn i bl.a. Jungshoved Kirke, Forsamlingshuset,  Jungshoved Skole, Rejsestalden, Købmandsgården og i Jungshoveds unikke natur.

Byfornyelsen i Jungshoved By er næsten færdig, 6 iderige arbejdsgrupper har holdt et utal af møder, brugt mange timer iudendørs og nu begynder man at kunne se, hvor det bærer hen.

Den store indvielse af projektet må desværre vente til 2021 på grund af coronasmittefare og forsamlingsforbud.

Arbejdet med at forvandle to forhenværende fodboldbaner til et naturområde med bakke, sø, stier, træer og buske, scene, bålplads mm er næsten etableret. Området bliver til en folkepark. Der er blevet gravet, kørt masser af jord til bakken, 80 lastbiler fulde ca., der er fældet træer, anlagt grusstier, klippet grene til kvashegn, en trækunstner har lavet smukke figurer, som kan ses rundt omkring i parken, der er sået græs og lavet siddepladser på bakken, der er lavet en stubbesti, scenen har fået flot sejl og engen blomstrer skønt…..kom selv og se.

Landsbyhaven bag Købmandsgården er færdig, der er opsat et infoskab på skolens gavl, der skal indeholde planche om byen og ture herfra,  der samarbejdes med Mia Sloth Møller, en kunstner udpeget af  kunstrådet, om gavlmaleri på Købmandsgården, som bliver malet i august- september.

Vejfloragruppen har uddelt æbletræer og blomsterfrø og arbejder på beplantning ved indfaldsvejene til byen. Der plantes i september.

Der er søgt om flere midler til madpakkehus og multtoilet. Nordeafonden har allerede bevilget de første 50.000 kr. Tusind tak, så er halvdelen hjemme.

Læs mere her: https://jungshoved.net/projekt-natur-og-landskabsvaerdier-i-byfornyelsen

 

Jungshoved byder på mange oplevelser- få ideer til en tur på halvøen her:  https://jungshoved.net/oplevelser/

Lokalsiderne – gemmer mange gode og brugbare informationer for såvel lokale borgere som gæster i området eller blot her på siden.

Gå på opdagelse i menuen til venstre.

God jagt – og velkommen på Jungshoved