Jungshoved, et sving ud i naturen

Forår på blomsternes halvø – velkommen i den grønne skov

Der sker altid noget på Jungshoved – selvom vi ikke kan mødes, som vi plejer, har halvøens fantastiske natur meget at byde på. Få inspiration til en travetur eller cykeltur her: 

Vandreture på Jungshoved

eventyrlig-idyl-panoramarute-jungshoved-praestoe folder 2016

OBS. På grund af Coronavirus-situationen er en lang række  arrangementer og møder aflyst. Hold dig orienteret her  Kalender 

Traveture, sangaftener, spiseklub, foredrag, borgermøder og meget mere starter igen i næste sæson.

I  den husstandsomdelte folder “Det sker i vinter på Jungshoved” kan man til september læse om de mange  tilbud til en aktiv vinter. På gensyn i bl.a. Jungshoved Kirke, Forsamlingshuset,  Jungshoved Skole, Rejsestalden, Købmandsgården og i Jungshoveds unikke natur.

Byfornyelsen i Jungshoved By er godt i gang , 6 iderige arbejdsgrupper har holdt et utal af møder, og nu begynder man at kunne se, hvor det bærer hen.

Arbejdet med at forvandle to forhenværende fodboldbaner til et naturområde med bakke, sø, stier, træer og buske, scene, bålplads mm er i fuld gang. Området bliver til en folkepark. Der bliver gravet, kørt masser af jord til bakken, fældet træer, anlagt grusstier, klippet grene til kvashegn.

Landsbyhaven bag Købmandsgården er færdig, der er opsat et infoskab på skolens gavl, der skal indeholde planche om byen og ture herfra,  der samarbejdes med Mia Sloth Møller, en kunstner udpeget af  kunstrådet, om gavlmaleri på Købmandsgården, Folkeparken er næsten færdig etableret på de tidligere fodboldbaner. Træskulpturer bliver skabt lige nu.

Vejfloragruppen har uddelt æbletræer og blomsterfrø og arbejder på beplantning ved indfaldsvejene til byen.

Der søges om flere midler til madpakkehus og multtoilet.

Læs mere her: https://jungshoved.net/projekt-natur-og-landskabsvaerdier-i-byfornyelsen

Jungshoved byder på mange oplevelser- få ideer til en tur på halvøen her:  https://jungshoved.net/oplevelser/

Nu kvækker løvfrøerne på Naturområde Sydgården og Bøndernes Egehoved, gå en aftentur midt i maj og vent til kl.21.30 ca., så starter koncerten.

Lokalsiderne – gemmer mange gode og brugbare informationer for såvel lokale borgere som gæster i området eller blot her på siden.

Gå på opdagelse i menuen til venstre.

God jagt – og velkommen på Jungshoved