Jungshoved, et sving ud i naturen

  Foto  Lise Jacobsen              

Der sker altid noget på Jungshoved 

Find cyklerne frem og tag en tur på panoramaruten Eventyrlig idyl

eller gå en tur i Folkeparken og find alle dyrene.

Få inspiration til en travetur her:

Vandreture på Jungshoved

og cykeltur her: 

eventyrlig-idyl-panoramarute-jungshoved-praestoe folder 2016

Flere og flere ting kan nu lade sig gøre efter en lang periode med coronasmittefare.  Hold dig orienteret her  Kalender

Traveture,, foredrag, borgermøder ,sangaftener, spiseklub, pensionistgymnastik, badminton, syning, knipling, strandjagt og billard, strikkecafé, bibliotek, madlavningshold, afspænding, yoga, TaiChi , vævning, blomsterbinding og meget mere starter igen til efteråret.

Byfornyelsen i Jungshoved By er afsluttet i december 2020. 6 iderige arbejdsgrupper har holdt et utal af møder, brugt mange timer og kræfter og afholdt en lille fejring i Folkeparken d.12.september.

Den store indvielse af projektet må desværre vente til 2021 på grund af coronasmittefare og forsamlingsforbud.

To forhenværende fodboldbaner  er blevet forvandlet til et naturområde med bakke, sø, stier, træer og buske, scene, bålplads mm . Området kaldes nu for Folkeparken. Der er blevet gravet, kørt masser af jord til bakken, 80 lastbiler fulde ca., der er fældet træer, anlagt grusstier, klippet grene til  kvashegn, en trækunstner har lavet smukke figurer, som kan ses rundt omkring i parken, der er sået græs og lavet siddepladser på bakken, der er lavet en stubbesti, scenen har fået flot sejl og engen blomstrer skønt…..kom selv og se.

Landsbyhaven bag Købmandsgården er færdig, der er opsat et infoskab på skolens gavl, der skal indeholde planche om byen og ture herfra. Der er i samarbejde mellem frivillige og billedkunstner Mia Sloth Møller udført et flot gavlmaleri, visuel guide til Jungshoved, på Købmandsgårdens gavl. Mia Sloth Møller blev udpeget til opgaven af udpeget af  kunstrådet, Vordingborg Kommune.

Vejfloragruppen har uddelt æbletræer og blomsterfrø. Der er etableret blomstrende grøftekanter , der er opsat stærekasser og plantet vejtræer ved indfaldsvejene til Jungshoved By.

Udvikling af  Folkeparken – og halvøen i øvrigt- fortsættes ved frivillige arbejdsgrupper:

Der er søgt om flere midler til madpakkehus/bålhus til Folkeparken. Nordeafonden, Lokale og Anlægsfonden, Friluftsrådet og Vordingborg kommune har  bevilget penge til projektet. Tusind tak!  Vi har nu modtaget landzonetilladelse og byggetilladelse og er klar til at få opført et madpakkehus til glæde for mange og til mange formål, så snart entreprenøren og Shelterbyg har tid.

Læs mere her: https://jungshoved.net/projekt-natur-og-landskabsvaerdier-i-byfornyelsen

Jungshoved byder på mange oplevelser- få ideer til en tur på halvøen her:  https://jungshoved.net/oplevelser/

Lokalsiderne – gemmer mange gode og brugbare informationer for såvel lokale borgere som gæster i området eller blot her på siden.

Gå på opdagelse i menuen til venstre.

God jagt – og velkommen på Jungshoved