Jungshoved, et sving ud i naturen

   Foto af de forelskede træer, en eg og en bøg  i Skibinge Hovedskov,  Lise Jacobsen             

Der sker altid noget på Jungshoved – selvom vi ikke kan mødes, som vi plejer, har halvøens fantastiske natur meget at byde på. 

Få inspiration til en travetur her:

Vandreture på Jungshoved

eller cykeltur her: 

eventyrlig-idyl-panoramarute-jungshoved-praestoe folder 2016

OBS. På grund af Coronavirus-situationen er en lang række  arrangementer og møder udsat eller aflyst. Hold dig orienteret her  Kalender

Efter seneste restriktioner fra regeringen er Egnshuset Jungshoved skole lukket fra 9.december til og med 7.februar 2021

Traveture,, foredrag, borgermøder ,sangaftener, spiseklub, pensionistgymnastik, badminton, syning, knipling, strandjagt og billard, strikkecafé, bibliotek, madlavningshold, afspænding, yoga, TaiChi , vævning, blomsterbinding og meget mere starter igen, når de gældende regler tillader det.

I bladet Jungshoveds september nummer kan man læse om alle tilbud i kommende sæson. På gensyn i bl.a. Jungshoved Kirke, Forsamlingshuset,  Jungshoved Skole, Rejsestalden, Købmandsgården og i Jungshoveds unikke natur.

Byfornyelsen i Jungshoved By er næsten færdig, 6 iderige arbejdsgrupper har holdt et utal af møder, brugt mange timer og kræfter og afholdt en lille fejring i Folkeparken d.12.september.

Den store indvielse af projektet må desværre vente til 2021 på grund af coronasmittefare og forsamlingsforbud.

To forhenværende fodboldbaner  er blevet forvandlet til et naturområde med bakke, sø, stier, træer og buske, scene, bålplads mm . Området kaldes nu for Folkeparken. Der er blevet gravet, kørt masser af jord til bakken, 80 lastbiler fulde ca., der er fældet træer, anlagt grusstier, klippet grene til  kvashegn, en trækunstner har lavet smukke figurer, som kan ses rundt omkring i parken, der er sået græs og lavet siddepladser på bakken, der er lavet en stubbesti, scenen har fået flot sejl og engen blomstrer skønt…..kom selv og se.

Landsbyhaven bag Købmandsgården er færdig, der er opsat et infoskab på skolens gavl, der skal indeholde planche om byen og ture herfra,  der samarbejdes med Mia Sloth Møller, en kunstner udpeget af  kunstrådet, om gavlmaleri på Købmandsgården, som bliver malet i august- september.

Vejfloragruppen har uddelt æbletræer og blomsterfrø og arbejder på beplantning ved indfaldsvejene til byen. Der plantes i efteråret.

Der er søgt om flere midler til madpakkehus og multtoilet. Nordeafonden har allerede bevilget de første 50.000 kr. Tusind tak, så er halvdelen hjemme.

Læs mere her: https://jungshoved.net/projekt-natur-og-landskabsvaerdier-i-byfornyelsen

 

Jungshoved byder på mange oplevelser- få ideer til en tur på halvøen her:  https://jungshoved.net/oplevelser/

Lokalsiderne – gemmer mange gode og brugbare informationer for såvel lokale borgere som gæster i området eller blot her på siden.

Gå på opdagelse i menuen til venstre.

God jagt – og velkommen på Jungshoved